Одна із найбільших страхових компаній світу виходить із проєкту «Північний потік — 2»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Одна із найбільших страхових компаній світу виходить із проєкту «Північний потік — 2»

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Одна із найбільших світових страхових компаній, французька AXA вийшла з проєкту будівництва газопроводу «Північний потік — 2».

Про це пише Le Figaro.

«Як й інші, ми вирішили вийти з цього проєкту», — заявив на пресконференції директор з ризиків та інвестицій AXA Альбан де Маї Несле.

Причину такого рішення у компанії не пояснили, однак останнім часом багато інвесторів залишають проєкт «Північний потік — 2» через побоювання американських санкцій.

  • США включили до останнього переліку санкцій, пов’язаних із будівництвом газопроводу «Північний потік — 2» , російське судно «Фортуна» і компанію-власника «КВТ-Рус». Понад 15 організацій добровільно вийшли з проєкту, щоб не потрапити в цей список.
  • Російський морський трубопровід «Північний потік — 2» готовий майже на 93%. Подальшому будівництву заважають санкції США. Якщо трубопровід добудують, Росія отримає можливість постачати свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу, що становлять кілька мільярдів доларів на рік.
  • У листопаді минулого року The Wall Street Journal писала, що «похоронних» санкцій для газопроводу домоглися українські лобісти, які 4 роки працювали з адміністрацією Дональда Трампа.
  • Днями газета писала про початок перемовин адміністрації Байдена з Німеччиною про майбутнє газопроводу. Видання вказувало, що Штати можуть відмовитися від санкцій через Німеччину.