Наступна партія Pfizer прибуде до України 18 травня — для освітян

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Наступна партія Pfizer прибуде до України 18 травня — для освітян

Tim Reckmann / Flickr

Україна очікує на постачання 473 тисяч доз вакцини від коронавірусу Pfizer у межах глобальної ініціативи COVAX. Перша частина цієї партії прибуде у вівторок, 18 травня.

Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко на зустрічі з журналістами, передає «Громадське».

Постачатимуть ці 473 тисячі доз поступово — чотирма партіями. З останньою надійде розчин для вакцини, тому розпочати вакцинувати препаратом зможуть лише після отримання останньої партії — приблизно з 24 травня.

Ця партія Pfizer призначена для освітян: вакцинуватимуть працівників дитячих садочків, шкіл, профтехучилищ та інститутів. Також цією партією планують щепити людей, які не змогли вакцинуватися на першому та другому етапах.

Для того щоб записатися на щеплення, вчителі мають сказати про своє бажання керівнику закладу. Ті складають відповідні списки, а мобільні бригади будуть приїздити на місця та вакцинувати освітян.

  • Перша партія вакцини Pfizer (117 тисяч доз) у рамках COVAX прибула до України 16 квітня. Нею щепили персонал і мешканців будинків для літніх людей, правоохоронців і прикордонників.
  • Окремо Україна має підписані контракти на 20 мільйонів доз препарату Pfizer. Їх мають доставити до кінця року.
  • Раніше Ляшко заявив, що в цьому році платна вакцинація недоцільна. Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять за державний кошт. Цей план складається з пʼяти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.