«Нафтогаз» заявив про звільнення 5 з 6 членів наглядової ради. Але пізніше видалив повідомлення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Нафтогаз» заявив про звільнення 5 з 6 членів наглядової ради. Але пізніше видалив повідомлення

Vincent Mundy / Bloomberg via Getty Images

У пʼятницю «Нафтогаз України» повідомив, що п’ять із шести членів наглядової ради публічно оголосили про припинення своїх повноважень.

Про це повідомлялося на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, компанію з 14 травня залишили Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Хейден, Юлія Ковалів та Наталія Бойко.

У складі наглядової ради «Нафтогазу» залишається Роберт Бенш, громадянин США, який був призначений у якості представника держави у 2020 році та перепризначений Кабінетом міністрів наприкінці квітня. Через цю ситуацію наглядова рада не матиме кворуму для ухвалення необхідних рішень.

«Один із варіантів врегулювання ситуації — призначення нового складу наглядової ради НАК «Нафтогаз України», — заявили в компанії.

Повідомлення зʼявилося приблизно о 20:30. Проте пізніше ця інформація зникла з сайту, а посилання веде на повідомлення про помилку.

  • Кабмін запропонував нинішньому складу наглядової ради подовжити контракт ще на рік.
  • Уряд 28 квітня звільнив главу «Нафтогазу» Андрія Коболєва та наглядову раду. До обрання нового складу правління його функції мав виконувати чинний склад, але він подав у відставку. Причиною відставки глави та наглядової ради «Нафтогазу» уряд назвав їхню незадовільну роботу. У 2020 році компанія не отримала прибутку, навпаки — зазнала збитків.
  • Новим керівником компанії терміном на один рік призначений Юрій Вітренко, який до цього виконував обовʼязки міністра енергетики.
  • Держдепартамент США, а також країни «Великої сімки» відреагували на звільнення Коболєва, наголосивши на необхідності поваги до корпоративного управління.