До України прибуло 500 тисяч доз китайської вакцини Sinovac

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
До України прибуло 500 тисяч доз китайської вакцини Sinovac

Tim Reckmann / Flickr

У пʼятницю, 30 квітня, в Україну доставили 500 тисяч доз китайської вакцини від коронавірусу Sinovac. Літак із препаратом приземлився в аеропорту «Бориспіль». Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

У березні Україна отримала першу партію — 215 тисяч доз, а контракт загалом укладений на 1,9 мільйона.

Вводити цей препарат потрібно двома дозами. На третьому етапі випробувань вакцина показала ефективність у 50,38% і може бути дієвою проти різних штамів хвороби, а в березні «Лекхім» (компанія-посередник) зазначила, що остаточна ефективність вакцини становить понад 83,5%. Головні переваги цієї вакцини — не потребує особливих умов для зберігання та порівняно недорога. За 1 913 316 доз Україна сплатила мільярд гривень — по 504 гривні за кожну.

  • Національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всіх українців прищеплять за державний кошт. Цей план складається з пʼяти етапів. На останньому вакцинують усіх, хто не потрапляє до груп ризику.
  • Станом на 30 квітня в Україні від коронавірусу прищепили 702 440 осіб. Завершили вакцинацію (тобто отримали дві дози препарату) 130 українців. Щеплення роблять вакцинами AstraZeneca, Sinovac і Pfizer.