«Лекхім»: Ефективність китайської вакцини від коронавірусу становить 83,5%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Лекхім»: Ефективність китайської вакцини від коронавірусу становить 83,5%

Japanexperterna.se / Flickr

Група фармкомпаній «Лекхім», уповноважений представник китайської компанії Sinovac Biotech в Україні, повідомила про успішне завершення третьої фази випробувань вакцини CoronaVac у Туреччині.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Остаточна ефективність вакцини склала 83,5%. При цьому в компанії уточнили, що у випробуваннях вакцини в Туреччині взяли участь понад 10 тис. осіб. «Вакцина попередила важкі форми перебігу захворювання та госпіталізацію в 100% випадків», — уточнює компанія.

Як повідомляє «4 канал», компанія «Лекхім» анонсувала перші поставки китайської вакцини в Україну до 15 березня. У відповідь на прохання телеканалу прокоментувати ефективність препарату, головний санітарний лікар Віктор Ляшко відповів: «Що стосується вакцини Sinovac — ефективність, яка була закладена в угоді [на поставки в Україну] — це 70%. Не менше 70%, тому що це перший контракт, підписаний Україною, через ДП «Медичні закупівлі України», з виробником, без навіть проміжних результатів третьої клінічної стадії, тому такою була умова», — пояснив Ляшко.