До України прибула перша партія вакцини від коронавірусу CoronaVac

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва Sinovac Biotech прибула до України — літак зі Стамбулу приземлився в аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє «Суспільне».

Раніше повідомлялося, що у першій партії привезуть 215 тисяч доз — всього Україна замовила 1,9 мільйона доз цього препарату.

«Громадське» уточнює, що літак зустрічали представники компанії «Лекхім», головний санітарний лікар Віктор Ляшко, представники посольства Китайської Народної Республіки в Україні та представники Міністерства закордонних справ.

Перед цим у компанії «Лекхім» поскаржилися, що не знають, кому її передати. Видання «Дзеркало тижня» опублікувало відкритого листа компанії, яка зазначає, що 4 березня повідомила ДП «Медичні закупівлі України» про поставку вакцин, однак від того часу так і не отримала підтвердження про готовність їх прийняти.

«У разі неготовності ДП «МЗУ» прийняти вакцину CoronaVac в рамках виконання бюджетної програми група фармкомпаній «Лекхім» розгляне можливість передачі вакцини медустановам», — пояснили там.

Але у «Медзакупівлях» запевняють, що досі не отримали відповідні документи. Там нагадали, що згідно з умовами контракту, вакцину мали поставити протягом місяця після реєстрації, тобто до 6 березня. Також там розповіли, що «Лекхім» не надав усіх необхідних документів.