Кабмін оприлюднив план вакцинації українців від коронавірусу. До кінця року мають зробити 47 мільйонів щеплень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кабмін оприлюднив план вакцинації українців від коронавірусу. До кінця року мають зробити 47 мільйонів щеплень

Matt Allworth / Flickr

Кабінет міністрів опублікував план вакцинації українців від коронавірусу до кінця 2021 року. Щомісяця МОЗ має робити 5,6 мільйона щеплень.

Відповідний документ за 12 квітня оприлюднено на сайті Кабміну.

Згідно з планом, до кінця року потрібно зробити 47 мільйонів щеплень. Водночас вакцин заплановано отримати лише 21 мільйон. З серпня почнуться поставки вакцини Novavax — по 2 мільйони доз щомісяця.

На китайську вакцину Sinovac очікують у квітні та травні, Pfizer — ще майже мільйон доз у липні, а AstraZeneca — по 500 тисяч доз щомісяця до серпня, а після серпня по мільйону. Водночас у плані не вказані поставки 10 мільйонів доз вакцини Pfizer, про які домовилися в Офісі президента.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов також розповів, що контактував з послом Китаю в Україні аби пришвидшити поставки вакцини Sinovac.

  • Україна домовилась про постачання 32 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Зокрема, 23 лютого отримала першу партію в 500 тисяч доз від компанії AstraZeneca (очікують ще 1,5 мільйона доз від цієї ж компанії), а 25 березня — 215 тисяч доз китайського препарату CoronaVac (контракт підписали на майже 2 мільйони доз). Також уклали контракти на постачання 10 мільйонів доз вакцини Novavax і ще стільки ж — Pfizer. Окремо очікується поставка 8 мільйонів доз вакцин від глобальної ініціативи COVAX. Це будуть препарати від AstraZeneca та Pfizer.