Мер Києва Кличко просить уряд ввести загальнонаціональний локдаун

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко закликав Кабінет міністрів ввести загальнонаціональний локдаун через ситуацію із коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3 556 людей. У Києві померли 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу. [...] Тому я звертаюся до уряду з проханням невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил», — заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що потрібно «потерпіти», посидіти вдома зараз, щоб на Великдень зустрітися з рідними і друзями, а не шукати місце в переповнених лікарнях.

За його словами, медикаментів зараз вистачає, але гостра проблема з вільними ліжками і ліжками з киснем.

Окрім цього, Кличко наголосив, що більше стало у Києві хворіти і дітей, вони частіше потрапляють в лікарню, ніж рік чи пів року тому — «у нас є діти, які потребують кисневої підтримки! Чого не було раніше».

Також у столиці зростає смертність від коронавірусу. Середній вік тих, чиє життя забрав вірус, — 70 років. У більшості випадків у померлих була супутня патологія. Зокрема, серцево-судинна, цукровий діабет, надлишкова вага.