«Італійський сценарій»: у Запоріжжі деякі лікарні заповнені на 100%, на Харківщині вільні лише 27 ліжок з киснем

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У деяких лікарнях Запоріжжя відділення для хворих на коронавірус заповнені на 100%.

Про це пише Укрінформ.

«Ми йдемо по найгіршому «італійському сценарію» в обласному центрі. З киснем в нас все нормально, додаткові місця відкриємо. Питання — чи вистачить лікарів», — сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух..

Він зазначив, що за останню добу тільки в Запоріжжі було виявлено 622 випадки захворювання на коронавірус, 14 людей померло від ускладнень і лише 40 — одужали.

«В Запоріжжі у нас три чверті ліжок заповнені, в деяких лікарнях - до 100%. Необхідно вводити додаткові жорсткі обмеження», — додав голова області.

Подібна ситуація спостерігається й у Харківській області, де станом на 7 квітня залишилося 27 вільних ліжок зі стаціонарним киснем. Видання Status Quo з посиланням на Харківську ОДА повідомляє, що всього в області 1 161 таке ліжко, зараз зайняті 1 134 з них. На лікуванні в опорних закладах області перебувають 3 395 пацієнтів.

У реанімаційних відділеннях за станом на ранок 8 квітня перебувають 213 осіб, на апаратах ШВЛ — 160 хворих.

  • В Україні за добу 7 квітня виявили 19 419 нових випадків коронавірусу.
  • Рекордну кількість смертей від коронавірусу в Україні зафіксували 6 квітня — тоді помер 481 хворий, а найбільшу кількість нових випадків виявили 2 квітня — 20 341.
  • З 9 квітня у «червоній» зоні Київ і 12 областей: Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька, Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська, Одеська, Миколаївська та Запорізька.