«Навіть пʼятеро можуть зробити багато». Голова Центру інформбезпеки Цибульська розповіла про чисельність і бюджет структури

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Навіть пʼятеро можуть зробити багато». Голова Центру інформбезпеки Цибульська розповіла про чисельність і бюджет структури

Юрій Мільчак / «Бабель»

У новоствореному Центрі інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформполітики працюють девʼять осіб, а його бюджет становитиме 10 мільйонів гривень на рік.

Про це в інтервʼю «Бабелю» розповіла очільниця центру Любов Цибульська.

«Інші посади ще не заповнено. Я щодня проводжу співбесіди, розглядаю дуже потужних кандидатів, але поки ми не потиснули руки, їхні прізвища не називатиму», — заявила Цибульська. За її словами, кадри — це «питання більше професіоналізму, ніж чисельності чи бюджету».

Цибульська додала, що в центрі будуть дві групи: реактивна і проактивна. «Реактивна — це ті, хто швидко аналізують новини, спростовують дезінформацію та створюють щоденний продукт: пости в соцмережах, швидкі інфографіки. Другий напрям — це робота над довготривалими речами: інформаційними кампаніями, тренінгами. Це продукт, на який потрібно більше часу», — пояснила очільниця центру.

За її словами, бюджет центру становитиме 10 мільйонів гривень на рік. «Дуже мало, але сподіваюся, згодом буде більше», — поскаржилася Цибульська. Вона також додала, що кошти на функціонування центру виділятимуться з держбюджету, проте сам центр планує залучати донорів.

Крім того, Цибульська пояснила різницю між її відомством і нещодавно створеним Центром протидії дезінформації при РНБО. «У нас із РНБО різні експертизи. До Ради нацбезпеки стікається інформація з усіх розвідувальних органів, вони мають право ухвалювати серйозні рішення — наприклад, накладати санкції. Наш центр більше про комунікаційну діяльність», — зазначила вона.