Поліція посилила патрулювання через локдаун: перевіряє спецперепустки та патрулює в парках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві поліцейські з понеділка 5 квітня посилили контроль за дотриманням нових правил посиленого карантину, зокрема перевіряють спецперепустки на проїзд у громадському транспорті. У випадку порушень складатимуть адмінпротокол або адмінпостанову.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Окрім перепусток, правоохоронці також стежать за тим, щоб громадський транспорт не був переповнений.

Поліцейські також патрулюють у парках та інших громадських місцях, де можливе скупчення людей. Через гучномовець звертаються до перехожих, закликаючи дотримуватися карантинних вимог.

У відомстві зазначають, що правоохоронці патрулюють і «проводять профілактичну роботу» спільно зі співробітниками муніципальної охорони та військовослужбовцями Нацгвардії.

Глава Нацполіції Ігор Клименко наголосив, що якщо на слова правоохоронця не реагують, тоді в поліцейського два варіанти — адмінпротокол або адмінпостанова. Це вже залежить від місця скоєння правопорушення.

Зазначимо, у Києві з 5 і до 16 квітня діють нові правила посиленого карантину. На цей час громадським транспортом, зокрема й метро, скористатися можна лише за наявності спеціальної перепустки. У КМДА розповідали, хто і як може її отримати.

Також на час локдауну закриваються школи та дитячі садки. Столична влада рекомендувала керівникам установ і підприємств перевести співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки.