У Києві та низці регіонів почав діяти посилений карантин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Києві та низці регіонів почав діяти посилений карантин

Max Klingensmith / Flickr

У Києві та низці регіонів почав діяти посилений карантин.

Так, у столиці від сьогодні, 5 квітня, громадським транспортом (зокрема й метро) скористатися можна лише за наявності спеціальної перепустки. Крім того, закриваються школи та дитячі садки. Столична влада рекомендувала керівникам установ і підприємств перевести співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки. Обмеження триватимуть до 16 квітня.

Також з 5 квітня в Чернігові всі школи закриті, а транспортом зможуть користуватися лише люди із спецперепустками. У місті заборонена робота гуртків і кінотеатрів, а також проведення культурних та масових заходів. Цвинтарі будуть працювати лише в будні дні.

У низці міст карантин посилили вже в суботу, 3 квітня. У Запоріжжі обмежили роботу ресторанів і кафе, заборонили масові заходи, закрили спортзали, дозволили працювати лише продовольчим ринкам та магазинам.

У Миколаєві транспорт перейшов на нові правила. Він їздить тільки у визначені години — з 06:30 до 09:00, а також з 16:30 до 19:00. Для проїзду потрібно обовʼязково мати не лише перепустку, але й документи, що посвідчують особу. Учнів шкіл перевели на дистанційне навчання, садки приймають лише дітей працівників критичної інфраструктури.

Також у Сумах з 3 квітня заборонено відвідувати парки, спортивні майданчики, прибережні смуги, закриті школи. Супермаркетам можна працювати за умови, якщо працюють усі каси — для уникнення черг.

У низці громад Полтавщини із суботи заборонена робота кафе, ресторанів та інших закладів харчування. Дозволена тільки доставка і замовлення з собою. Також не можуть працювати торгові центри, розважальні заклади і непродовольчі ринки. Забороняється проведення всіх масових заходів.

За даними Ради національної безпеки та оборони, у першу пʼятірку регіонів за поширенням коронавірусу входять Київ (167 тисяч випадків), Одеська область (113 тисяч), Львівська область (109 тисяч), Харківська область (108 тисяч) та Київська область (99 тисяч).

Лідерами за темпами вакцинації є Київ, де щеплення отримали понад 23 тисячі людей, Дніпропетровська область (20 тисяч), Київська область (16 тисяч) та Львівська і Черкаська області — по 15 тисяч.