У Миколаєві посилюють карантин — громадський транспорт лише за спецперепустками і у «години пік»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Миколаєві посилюють карантин — громадський транспорт лише за спецперепустками і у «години пік»

Чузавков Сергей / УНИАН фото

У Миколаєві вводять посилені правила карантину — громадський транспорт працюватиме тільки у «години пік» та перевозитиме пасажирів лише за спецперепустками, а школи — зачиняють.

Про це повідомив мер Олександр Сенкевич у Facebook.

За його словами, транспорт перейде на нові правила роботи вже з цієї суботи, 3 квітня. Він буде їздити тільки у визначені години — 6:30 до 9:00, а також з 16:30 до 19:00. Для проїзду потрібно обовʼязково мати не лише перепустку, а й документи, що посвідчують особу.

Учні після канікул перейдуть на дистанційне навчання. Школярі початкової школи (1—4 класи) повернуться за парти після 11 квітня. А коли це зроблять учні старших класів — мер поки не уточнює.

Дитсадки продовжують працювати, але прийматимуть лише дітей працівників обʼєктів критичної інфраструктури, які вимушені продовжувати працювати.

Сенкевич наголосив на напруженій ситуації в області із захворюваністю на коронавірус. Миколаївщина і надалі залишається у «червоній» зоні карантину. За минулу добу у місті зареєстрували 221 випадок коронавірусу, по цілій області — 327 осіб. У лікарнях перебувають 835 пацієнтів. Епідпоріг перевищений майже на 20%, а заповненість ліжок з киснем — майже 70% при нормі до 65%.