КМДА оприлюднила перелік обмежень на період нового локдауну. Його можуть продовжити й після 16 квітня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Посилений карантин у Києві можуть продовжити й після 16 квітня, якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус не буде покращуватися. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський в ефірі «Громадського радіо».

Разом з тим у КМДА сподіваються, що наступні тижні карантину дадуть позитивний результат.

«Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація із захворюваністю. Але сподіваємося, що ці три тижні карантину — до 16 квітня, уже почнуть давати результати, і ми матимемо позитивну динаміку в середині квітня», — сказав Мондриївський.

У КМДА вже оприлюднили повний перелік нових карантинних обмежень, які діятимуть з 5 до 16 квітня:

  • Навчання у школах, училищах і вишах переводять у дистанційний режим. Також не працюватимуть дитсадки та заклади позашкільної освіти.
  • Увесь громадський транспорт у столиці перевозитиме пасажирів лише за спеціальними перепустками (їх отримають працівники обʼєктів критичної інфраструктури). При цьому працівникам Нацполіції і ДСНС дозволено проїзд за наявності службового посвідчення, а призовникам — за наявності повісток.
  • Магазинам рекомендують запровадити спеціальний пріоритетний час для обслуговування пенсіонерів — з 10:00 до 12:00.
  • Державним і комунальним медзакладам заборонили проводити планові госпіталізації, крім випадків допомоги вагітним, породіллям та новонародженим, онкохворим та в інших невідкладних випадках, якщо внаслідок їх перенесення існує значний ризик життю пацієнта.

Зазначимо, у Києві посилений карантин ввели з 20 березня. Спочатку планувалося, що він діятиме до 9 квітня включно. Відтоді у столиці не працюють ТРЦ і заклади культури, а кафе та бари — працюють лише навинос.

  • В «Укрзалізниці» повідомили, що поки не будуть змінювати чинний розклад руху в Києві та області. Це стосується як поїздів далекого сполучення, так і приміських електричок.
  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, з розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.
  • У «червоній» зоні наразі перебувають Київ і 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська.