У Київській області через стрімке поширення коронавірусу посилили карантин

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Київській області через стрімке поширення коронавірусу посилили карантин

Barcroft Media / Contributor

У Київській області через стрімке поширення коронавірусу з 5 до 9 квітня впровадять додаткові протиепідемічні заходи.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Ми бачимо, що напруженість стану справ варіюється в залежності від території. Високі показники інфікування на COVID-19 реєструють серед жителів Білоцерківського, Бучанського, Бориспільського районів. А є такі, де епідемічна ситуація не настільки напружена. В об’єднаних громадах ситуація також дуже різна», — заявив він.

У зв’язку з цим обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила рекомендувати окремим територіям Київщини залежно від епідемічного стану наступного тижня:

призупиняти освітній процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти усіх типів та форм власності;

дозволити з урахуванням завантаженості збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту, а також інтервал руху на внутрішньообласних автобусних маршрутах — окрім годин пік із 07:00 до 10:00 та із 16:00 до 20:00;

здійснювати перевезення пасажирів у кількості 50% згідно з технічною характеристикою транспортного засобу i його реєстраційними документами;

запровадити у закладах торгівлі з 10:00 до 12:00 пріоритетне обслуговування людей похилого віку.

  • На території країни з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, з розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.
  • У Києві з 20 березня ввели посилений карантин. Спочатку планувалося, що він діятиме до 9 квітня включно, але у підсумку його продовжили до 16 квітня. У столиці не працюють ТРЦ і заклади культури, а кафе та бари — лише навинос.
  • З 5 квітня громадський транспорт столиці перевозитиме пасажирів лише за спецперепустками, дитсадки не працюватимуть, а школи і виші переходять на дистанційне навчання.