У Миколаєві один із ринків відмовився припиняти роботу попри карантин. Владі довелося залучати Нацгвардію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Миколаєві один із ринків відмовився припиняти роботу попри карантин. Владі довелося залучати Нацгвардію

novosti-n.org

У Миколаєві працівники ринку «Колос» вирішили продовжити торгівлю попри введення жорсткого карантину, тому на місце викликали Національну гвардію.

Про це повідомляє видання «Новости N».

Підприємці, що працюють на ринку, заявили, що тут покупців менше, ніж у супермаркетах, тому вони не розуміють, чому їм працювати не можна, а супермаркетам можна. Так вони пояснили продовження роботи ринку.

Вранці приїхав транспорт з розпізнавальними знаками Національної гвардії. Звідти вийшли кілька десятків бійців Нацгвардії, які попрямували до ринку «Колос». Усі входи заблокували працівники поліції та нацгвардійці. Один із поліцейських повідомив виданню, що їм поставили завдання не пропускати на ринок нікого — ні продавців, ні покупців.

Практично всі точки на ринку закриті, однак кілька кіосків все ж працюють, попри заборону. Продавці стверджують, що вони торгують навинос. Протоколи про порушення ними карантинних обмежень поки що ніхто не складав.

  • 1 квітня стало відомо, що в Миколаєві запроваджують посилені правила карантину — громадський транспорт працюватиме тільки в «години пік» і перевозитиме пасажирів лише за спецперепустками, а школи зачинять.
  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, з розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.
  • У «червоній» зоні зараз Київ та 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська.