В Україні влітку проведуть військові навчання за участю 5 країн НАТО. Понад 1 000 бійців відбиватимуть масштабний наступ умовного агресора

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні за декілька місяців планують провести українсько-британські командно-штабні навчання із залученням військ «Козак Мейс — 2021» за участю інших країн НАТО.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

«Загалом у «Козак Мейс — 2021», до проведення якого планується залучити представників щонайменше 5 держав — членів НАТО та учасниць програми «Партнерство заради миру», візьмуть участь понад 1 000 військовослужбовців», — наголосили у ЗСУ.

Як зазначається, згідно зі сценарієм навчання, штаб і підрозділи багатонаціональної бригади залучаються до відбиття масштабного наступу збройних сил умовної країни-агресора.

«Будуть відпрацьовані дії в обороні з подальшим переходом у наступ з метою відновлення державного кордону та територіальної цілісності держави, яка зазнала агресії з боку однієї з вороже налаштованих країн-сусідів», — розповіли у штабі.

Окрім цього, одним із важливих завдань міжнародних навчань є подальше вдосконалення спроможностей Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів забезпечувати проведення масштабних міжнародних навчань, які є головним і ефективним інструментом подальшого посилення взаємосумісності ЗСУ та армій країн-членів НАТО.