У ДБР підтвердили розслідування щодо керівництва Нацбанку. Подробиці поки не називають

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У ДБР підтвердили розслідування щодо керівництва Нацбанку. Подробиці поки не називають

Flickr / Національний банк України

Щодо голови Національного банку Кирила Шевченка, першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової та одного з трьох заступників голови НБУ триває розслідування.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

«Відповідно до вимог статті 216 Кримінально-процесуального кодексу України, слідчі органи ДБР, крім іншого, здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень, вчинених головою НБУ, його першим заступником та заступником», — йдеться у відповіді на запит ЗМІ.

Водночас у ДБР наголосили, що наразі не оголошували підозру Рожковій.

Як зазначається, у Держбюро відмовилися повідомити, хто ініціював розслідування, коли воно розпочалось і на якому етапі перебуває, пояснивши, що не мають дозволу від слідчого розкривати цю інформацію.

  • Раніше Kyiv Post з посиланням на відповідний документ Офісу генерального прокурора повідомив, що проти Рожкової та деяких співробітників НБУ ведеться розслідування. Їх підозрюють у державній зраді — вони найняли іноземне детективне агентство Kroll, яке розслідувало виведення з ПриватБанку понад $5,5 мільярда його колишніми власниками.
  • Сама Рожкова заявила, що їй невідомо про будь-які звинувачення щодо співпраці з агентством Kroll — вона вважає, що НБУ та агентство Kroll зіграли основну роль, щоб виявити у ПриватБанку шахрайські схеми та винних у їхній реалізації. Водночас вона наголосила, що всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування щодо цього.
  • До цього Рожкова заявляла про цензуру в НБУ — керівництво департаменту комунікацій регулятора заборонило публікувати в оригінальному вигляді її інтервʼю для видання «Новое время».
  • В Офісі президента вже заявили, що стурбовані через «внутрішні чвари» у Національному банку України.