Офіс Зеленського заявив про стурбованість «внутрішніми чварами» у Нацбанку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Офіс Зеленського заявив про стурбованість «внутрішніми чварами» у Нацбанку

Пресслужба президента України

В Офісі президента зростає стурбованість щодо «внутрішніх чвар» у Національному банку України. Перед цим зʼявились повідомлення, що першу заступницю глави НБУ Катерину Рожкову підозрюють у держзраді через залучення іноземних детективів до справи ПриватБанку.

Свою позицію щодо цього пресслужба ОП оприлюднила у Facebook.

«Офіс президента закликає керівництво НБУ відкинути персональні амбіції та працювати заради однієї мети — макроекономічної стабільності України та процвітання кожного громадянина. Хоч президент не може й не буде втручатися у будь-яке розслідування, що триває, ми закликаємо всіх відповідних посадових осіб діяти виключно в інтересах України та не переслідувати будь-які особисті інтереси при виконанні своїх обовʼязків», — заявили в Офісі президента.

Також зазначається, що Зеленський буде продовжувати робити все необхідне, аби повернути Україні кошти, які вивели з ПриватБанку.

  • Напередодні Kyiv Post з посиланням на відповідний документ Офісу генерального прокурора повідомив, що проти Рожкової та деяких співробітників НБУ ведеться розслідування. Їх підозрюють у державній зраді — вони найняли іноземне детективне агентство Kroll, яке розслідувало виведення з ПриватБанку понад $5,5 мільярда його колишніми власниками.
  • Сама Рожкова заявила, що їй невідомо про будь-які звинувачення щодо співпраці з агентством Kroll — вона вважає, що НБУ та агентство Kroll зіграли основну роль, щоб виявити у ПриватБанку шахрайські схеми та винних у їх реалізації. Разом з тим, вона наголосила, що всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування щодо цього.