Тупицький «з міркувань безпеки» не зʼявився до суду на обрання запобіжного заходу. Засідання перенесли

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Тупицький «з міркувань безпеки» не зʼявився до суду на обрання запобіжного заходу. Засідання перенесли

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Відсторонений глава Конституційного суду Олександр Тупицький не зʼявився на засідання Печерського районного суду на обрання запобіжного заходу, адже охорона не може забезпечити йому безпеку. Суд визнав цей аргумент обґрунтованим та відклав засідання.

Про це повідомляє «Суспільне».

Перед початком засідання під стінами суду відбувалась акція, учасники якої протестували проти скасування мораторію на продаж землі та свавілля влади.

«Охорона не може забезпечити його безпеку під час потрапляння до суду та під час перебування у приміщенні суду. Він змушений був через мене повідомити суду про ці обставини. Я заявив усне клопотання, суд визнав його обґрунтованим та відклав засідання», — розповів адвокат Олександр Телишецький.

Водночас прокурори у справі подали клопотання про примусовий привід, але суддя відзначив, що це клопотання — спеціальний статус, а у випадку, коли підозрюваний суддя — на виконання клопотання потрібне рішення Вищої ради правосуддя. Проте, оскільки президент Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КС, то виходить юридична колізія. Тому на наступному засіданні 7 квітня прокурори мають довести, що спеціального статусу немає.