Опитування: 63% українців підтримують запровадження локдауну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: 63% українців підтримують запровадження локдауну

NurPhoto / Contributor

63% українців підтримують запровадження «жорсткого» карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

При цьому 34% респондентів дотримуються протилежної думки. Зазначається, що з початку березня спостерігається зростання підтримки «жорсткого» карантину. Для порівняння, проведені на початку року опитування показували, що прибічниками локдауну є 51% українців.

Крім цього, 61% українців очікують, що внаслідок запровадження «жорсткого» карантину поширення коронавірусу зменшиться, а 37% мають протилежну думку. Найбільше підтримують «жорсткий» карантин і вірять, що він зменшить захворюваність, респонденти старшого віку, жінки і ті, хто часто стежить за новинами про коронавірус.

Опитування проводили 26—28 березня, тобто до оголошення владою Києва про запровадження нових обмежень, серед яких — спецпропуски у громадський транспорт. Загалом опитали 2 500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,0%.

  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, характерна розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.
  • У «червоній» зоні наразі перебувають Київ і 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська.
  • Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко поки виключає введення лоукдауну по всій Україні. Він наголосив, що медична система зможе впоратися із 24 тисячами нових випадків коронавірусу на добу.