У МОЗ передумали розширювати «червону» зону карантину, залишивши там 10 регіонів. Інакше країну чекав би локдаун

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У МОЗ передумали розширювати «червону» зону карантину, залишивши там 10 регіонів. Інакше країну чекав би локдаун

NurPhoto / Contributor

Міністерство охорони здоровʼя підкоригувало дані щодо областей, які потрапляють до «червоної» зони карантину, скоротивши оприлюднений у суботу перелік з 13 до 10 регіонів.

Про це свідчать дані на сайті МОЗ.

З нового переліку областей «червоної» зони зникли Рівненська, Черкаська та Чернігівська. Їх тепер віднесено до «помаранчевих». У суботу вранці в МОЗ опублікували дані, згідно з якими до «червоної» зони увійшли Рівненська та Чернігівська області. Тож таких регіонів у переліку стало 13. У середині березня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов називав умову введення локдауну в Україні — якщо більш ніж половина областей перейде в «червону» зону.

У «жовтій» зоні перебуває лише одна область — Херсонська, всі інші — в «помаранчевій».

При цьому, згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, з 29 березня в Чернігівській області запроваджуються обмеження «червоної» зони карантину.

  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, характерна розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня.