Хорватія з 1 квітня пускає до країни всіх вакцинованих іноземців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Хорватія з 1 квітня пускає до країни всіх вакцинованих іноземців

Marcus Löfvenberg / Unsplash

Хорватія дозволила з 1 квітня вʼїзд всім іноземцям, які мають доказ вакцинації (двома дозами) від коронавірусу. Про це заявив міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божинович, передає Deutsche Welle.

При цьому пускати в країну будуть і тих, хто вакцинувався російською і китайською вакцинами, які не зареєстровані у Євросоюзі (Хорватія — член ЄС).

Окрім цього, до Хорватії також можна буде вʼїхати із негативним ПЛР-тестом чи негативним антиген-тестом. Так само до Хорватії планують пускати іноземців, котрі зможуть довести, що вони перехворіли коронавірусом протягом останніх шести місяців. Раніше для вʼїзду до країни було потрібно надати свіжий негативний ПЛР-тест або провести десять днів на карантині.

Зазначимо, що єврокомісар Тьєррі Бретон, який опікується питанням вакцин у блокові, повідомив, що з 15 червня в країнах Європейського Союзу будуть діяти санітарні сертифікати, що містять інформацію про щеплення, результати ПЦР-тестів та іншу інформацію для полегшення подорожей під час пандемії коронавірусу.