Зеленський оприлюднив свою декларацію: майже 23 млн доходу родини і торговельна марка «Слуга народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський оприлюднив свою декларацію: майже 23 млн доходу родини і торговельна марка «Слуга народу»

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за 2020 рік склали понад 22 мільйони 747 тисяч гривень (у 2019 році дохід був майже на 6 млн більше). З них майже 13,5 мільйона родина отримала від продажу нерухомого майна та земельної ділянки в Іванковичах.

Про це свідчить декларація глави держави, оприлюднена на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

У 2020 році Зеленський отримав 336 тисяч гривень зарплати. Також президент задекларував роялті у розмірі понад 4,6 мільйона гривень.

Ще понад 2,6 мільйона родина Зеленського отримала від надання майна в оренду. Також отримала відсотки за депозитами та облігаціями внутрішньої державної позики на суму 442 тисячі гривень.

Перша леді Олена Зеленська торік отримала зарплату у «Кварталі 95» та роялті у розмірі майже 954 тисячі гривень.

Загальна сума доходів родини Зеленського у минулому році, якщо не враховувати кошти, отримані від продажу нерухомості, склала понад 9 мільйонів гривень. А це, як зазначають в пресслужбі Офісу президента, у понад два рази менше від отриманих доходів за попередній звітний період (тоді було понад 19 мільйонів 987 тисяч гривень).

Зеленський вказав у декларації новий об’єкт нерухомості — державну дачу на правах користування. В ОП додають, що переїзд туди повʼязаний із «необхідністю забезпечення обовʼязкової державної охорони».

Президент і надалі залишається власником великої кількості торгових марок. Торік були також зареєстровані 13 торговельних марок в Україні та ще дві за кордоном (в яких саме країнах — не зазначають). У ОП наголошують, що реєстрація торговельних марок розпочалася «задовго» до його обрання на президентський пост.

У Зеленського також повідомляють, що у минулому році компанія PricewaterhouseCoopers завершила оцінку двох торговельних марок:

  • вартість торговельної марки «Жіночий квартал» становить понад 21 мільйон гривень;
  • вартість торговельної марки «Слуга народу» — понад 11 мільйонів гривень.

Сума видатків, яка вказана у декларації Зеленського, становить понад 25 мільйонів гривень. З них 250 тисяч гривень він пожертвував на будівництво пам’ятника першому українському космонавту Леоніду Каденюку. Також торік родина Зеленських сплатила до бюджету податки на суму 1 мільйон 800 тисяч грн.