Зеленський продав землю та нерухомість дружині «слуги народу» за майже 13,5 млн грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський продав землю та нерухомість дружині «слуги народу» за майже 13,5 млн грн

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський продав нерухомість та земельну ділянку дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль.

Про це свідчить повідомлення про зміни у майновому стані на сайті Єдиного держреєстру декларацій.

2 липня у президента було куплено земельну ділянку за 1 млн 356 тис. грн та нерухоме майно за 12 млн 114 тис. грн. Загалом від продажу Зеленський отримав 13 млн 470 тис. грн.

Покупець майна президента Валентина Дмитрівна Кісєль — повна тезка дружини заступника голови фракції «Слуга народу» Юрія Кісєля.

Крім цього, у повідомленні про зміни до декларації не уточнюється, про яку саме нерухомість йдеться. У декларації за 2019 рік Зеленський зазначав, що володіє двома житловими будинками — у селі Іванковичі під Києвом, площею 353,5 кв. м, та в Італії, площею 413 кв. м. Також він задекларував земельну ділянку в Іванковичах, площею 1 200 кв. м.

В інтерв’ю «Українській правді» у червні Зеленський заявляв, що хоче продати свій будинок у котеджному містечку в Іванковичах своєму першому помічнику Сергію Шефіру.

«Я хочу, до речі, виїхати. Продам Шефіру дом. Особнячок», — сказав тоді в інтерв’ю Зеленський. І пояснив чому: «Коли ми, чотири товариша, купували чотири дома, ми домовились, що кожний віддасть куточок своєї землі для спільного [простору]. Шашлик, спортзал, таке інше. Тепер я не можу будь-кому продати свій дім. Тому що людина буде разом із моїми друзями смажити шашлик. Хочу продати Шефіру, тисну на нього».

  • Напередодні Зеленський повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив законодавство, бо вчасно не задекларував купівлю облігацій. НАЗК вручило йому два адмінпротоколи. За це йому загрожує штраф від 1 700 грн до 3 400 грн.
  • Доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за 2019 рік становлять 28 мільйонів 602 тисячі гривень. Родина також задекларувала маєток в Італії, пʼять квартир у Києві, квартиру в Ялті, пʼять недобудованих готельних номерів у Грузії та квартиру у Великій Британії, яку здає в оренду.