Зеленський заявив, що порушив закон і повідомив про це НАЗК. Вчасно не задекларував купівлю облігацій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський заявив, що порушив закон і повідомив про це НАЗК. Вчасно не задекларував купівлю облігацій

Фото з сайту Адміністрації президента України

Президент Володимир Зеленський повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив законодавство, бо вчасно не задекларував купівлю облігацій.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

У 2019 році родина президента отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Згідно із законодавством, Зеленський мав подати до реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП, але не зробив цього.

Зеленський заявив, що готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це становить від 1 700 грн до 3 400 грн).

  • Доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за 2019 рік становлять 28 мільйонів 602 тисячі гривень. Родина також задекларувала маєток у Італії, пʼять квартир у Києві, квартиру в Ялті, пʼять поки недобудованих готельних номерів у Грузії, а ще вказала квартиру у Великій Британії, яку здає в оренду.
  • «Forbes Україна» вперше з 2016 року опублікував рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України. Їхні сукупні статки перевищили $31 млрд. У трійці — Ахметов, Пінчук та Порошенко.