Міністр Резніков задекларував понад 10 мільйонів гривень зарплати та акції компаній на Віргінських островах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міністр Резніков задекларував понад 10 мільйонів гривень зарплати та акції компаній на Віргінських островах

Facebook / Алексей Резников

Віцепремʼєр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков подав свою декларацію за 2020 рік. Він задекларував майже 10,5 мільйони гривень зарплати, сім земельних ділянок та акції двох компаній.

Про це свідчить його декларація, розміщена на сайті Національного агентства із запобігання корупції.

Торік він заробив понад 10 мільйонів 463 тисячі гривень зарплати за двома місцями роботи. З них понад 498 тисяч гривень отримав у Кабінеті міністрів, а ще майже 9 мільйонів 938 тисяч гривень — в юридичній фірмі «Астерс».

Також у доходах Резніков вказав отримання 4,5 тисяч грн «додаткового блага», 1,5 тисяч грн банківських відсотків та понад 9 тисяч грн страхових виплат.

Міністр тримає на банківських рахунках майже 237 тисяч гривень, понад 136 тисяч доларів та 3,5 тисячі євро. Ще 255 тисяч євро — зберігає у готівці.

Резніков також вказав у декларації, що у березні торік надав громадянці України у позику 1,1 мільйони доларів.

Міністр зазначив, що є власником акцій двох компаній, зареєстрованих на Британських Віргінських островах (по 50 тисяч кожної), — це Flings Advisors S.A.та Live Earth Ltd. Власником акцій другої компанії він став торік у травні, вже будучи міністром.

Згідно з декларацією, Резніков володіє двома квартирами у Києві, площею по 167,5 і 103,6 квадратних метрів відповідно. Також у його власності третина ще однієї квартири у столиці (іншою частиною володіє його брат Костянтин). Крім того, міністр орендує частину квартири у Козині.

Крім помешкань, у власності Резнікова 7 земельних ділянок у Київській області (шість у Кийлові та ще одна у Княжичах), автівки Audi A8, Volkswagen Amarok та Porsche Boxster, а також багі та квадроцикл марки Kawasaki.

Також Резніков вніс до декларації два мисливські карабіни (Zbroyar Z-008 і Blaser R8 300 Win Mag) і три наручні годинники від Vacheron Constantin, Patek Philippe та Breguet.

До декларації Резніков вніс свою дружину Юлію Зорій і сина. Дружина також має квартиру в Києві (44,3 кв. м) та володіє автівкою Mini Cooper Countryma. За минулий рік вона задекларувала понад 637 тисяч грн доходів у вигляді гонорарів та виплат згідно з цивільно-правовим правочинами.