«ПВК Семенченка»: фігуранти стверджують, що СБУ знала про компанію та мала призначити їй куратора

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«ПВК Семенченка»: фігуранти стверджують, що СБУ знала про компанію та мала призначити їй куратора

Кравс Євгеній / УНІАН

Підозрювані у справі про створення екснардепом Семеном Семенченком приватної військової компанії заявили, що в СБУ знали про існування такої організації.

Про це вони розповіли в інтервʼю «Українській правді».

«Щоб протидіяти ризикам, потрібно було укладати договори, умовно, зі Службою безпеки, із МВС, з Головним розвідувальним управлінням, щоб вони надавали кураторів під цю справу... У нас були попередні розмови, попередні контакти, у плані того, що як тільки ми почнемо працювати, ми, звісно, починаємо працювати з так званими кураторами, які ведуть ці напрями. Робота приватної військової компанії неможлива без контролю держави», — заявив ветеран АТО Анатолій Віногродський.

Віногродський та інший фігурант, Сергій Ружицький, стверджують, що СБУ мала давати експертну оцінку контрактам цієї «охоронної фірми». При цьому вони не змогли сказати, з ким саме контактували у тому чи іншому міністерстві. Також обоє наполягають, що ПВК жодного дня не працювала.

Водночас, за словами Віногродського, представники формування жили у приміщенні почесного консула України в Курдистані, а діяльність компанії не передбачала роботу на території України.

«Планувалися роботи з організації логістики на території нафтопереробних заводів, які охороняло американське представництво в Сирії», — сказав він.