Карантин в Україні: на Закарпатті продовжили обмеження роботи транспорту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Карантин в Україні: на Закарпатті продовжили обмеження роботи транспорту

У Закарпатській області обмеження роботи громадського транспорту продовжили до 5 квітня.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської облдержадміністрації.

«Продовжити до 5 квітня 2021 року обмеження, введені рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ і НС від 23 березня щодо здійснення на території області регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним й залізничним транспортом», — йдеться в повідомленні.

Згідно з ухваленим рішенням, на території області заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Водночас дозволяються транзитні перевезення, а також легковими автомобілями, в яких перебуває не більше п’яти осіб без урахування дітей у віці до 14 років.

Також дозволені перевезення людей службовими та/або орендованими транспортними засобами підприємств, установ у межах кількості місць для сидіння і винятково за маршрутами руху — за умови інформування про них органи Національної поліції не менше ніж за два дні.

Окрім цього, не заборонені перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, якщо вони мають лабораторно підтверджений негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), проведеного не більше ніж за 48 годин до поїздки.

  • В Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, характерна розповсюдженням більш небезпечних штамів. Піку пандемії очікують наприкінці квітня. Кількість хворих на коронавірус почала зростати ще в лютому.
  • Станом на 29 березня в Україні у «червоній» зоні перебувають Київ і Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.