Керівництво «Голосу» погрожує своїм депутатам позбавленням мандату. Осередки політсили вимагають зʼїзду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Керівництво «Голосу» погрожує своїм депутатам позбавленням мандату. Осередки політсили вимагають зʼїзду

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Регіональні осередки партії «Голос» вимагають скликати зʼїзд політсили у звʼязку з тиском, який керівництво чинить на групу депутатів.

Про це йдеться в заяві осередків «Голосу», яка опинилася в розпорядженні «Бабеля».

З подібною заявою виступили осередки у Вінницькій, Дніпропетровський, Херсонський, Чернівецький, Закарпатській областях, а також у Білій Церкві, Дружківці, Обухові, Хмельницькому, а також голови Бориспільського та Переяславського міських осередків, депутат Київської міської ради від «Голосу» і молодіжне крило партії.

«Ми були глибоко обурені та здивовані, коли без обговорення всередині партії голова партії одноособово вирішувала та заявляла про можливу коаліцію з владою. Ми прийшли в «Голос» як партію з демократичними цінностями та процедурами. Партію, де рішення ухвалюються більшістю, і не хочемо бути ширмою для її керівництва. Партія — це ми, а не одна особа. Голос — демократія, а не авторитаризм» — йдеться в заявах.

Нардеп від «Голосу» Олександра Устінова у Facebook повідомила, що на деяких представників осередків почався тиск з боку керівництва фракції та партії. «Так, їм погрожують втратою мандата, тобто застосуванням так званого імперативного мандата до депутатів вже цієї осені, коли це стане можливо», — заявила вона.