Німецький депутат попросив Єврокомісію закупити для ЄС російську вакцину від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Німецький депутат попросив Єврокомісію закупити для ЄС російську вакцину від коронавірусу

Офіційний сайт мера Москви

Депутат з Німеччини попросив Європейську комісію (вищий орган виконавчої влади Євросоюзу) організувати закупівлю російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» для країн ЄС.

Про це повідомляє Politico з посиланням на представника Німеччини.

«Ми попросили Єврокомісію запустити процедуру закупівлі «Супутник V». Зараз ми бачимо, що комісія перебуває в процесі запуску цієї процедури», — сказав представник німецької влади на брифінгу для журналістів у Берліні.

Представник Німеччини додав, що Єврокомісія може почати переговори вже тепер — поки Європейське агентство лікарських засобів перевіряє «Супутник V» для застосування в ЄС. Однак чиновник додав, що офіційні переговори з Росією ще не почалися.

«Я вважаю, що у найближчому майбутньому це також буде знову обговорюватися в політичному плані», — додав він.

Нагадаємо, що 22 березня у Європейській комісії заявили, що ЄС не потрібна російська вакцина від коронавірусу.

  • Низка зарубіжних науковців вимагають у розробників вакцини «Супутник V» надати більше даних про дослідження. Також вони просять журнал The Lancet опублікувати первинні дані про вакцину, які не були оприлюднені, що спровокувало скандал у наукових колах. Учені хочуть переконатися у вірогідності даних, але в Росії відмовляють.
  • Медичний журнал The Lancet опублікував підсумки третьої фази випробувань препарату «Супутник V». Вакцина виявилася ефективною на 91,6%, раніше її творці заявляли про 95%.