«Нафтогаз» вирішив, як захистити українців від стрибків цін на газ — буде річний тариф

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Нафтогаз» вирішив, як захистити українців від стрибків цін на газ — буде річний тариф

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Національна компанія «Нафтогаз» вирішила, як захистити українців від стрибків цін на газ — для цього запроваджує річний тариф. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Річний тариф визначає єдину ціну на газ протягом року. Ця ціна дозволить уникнути стрибків вартості взимку й не потребує сплати наперед. Користувачі газу будуть весь рік платити за газ за ціною, яка була на момент підписання договору. Цим тарифом зможуть скористатися всі побутові споживачі.

Також «Нафтогаз» готова надати можливість купувати газ постачальникам, які працюють на роздрібному ринку для населення. Зокрема, компанія вже домовилась з найбільшим постачальником — компанією «ЙЕ Енергія», яка постачає газ для низки регіональних газзбутів, що працюють під брендом «Твій газзбут». Компанія своєю чергою підтвердила, що готова запропонувати постачальникам ресурс під річний контракт для населення.

Зазначається, що перехід усіх побутових споживачів на річний контракт буде з 1 травня. Проте споживач зберігає право вибрати будь-який інший тариф на постачання газу від будь-якого постачальника.