В Україні запровадять фіксований річний тариф на газ. Його можуть запустити у другому кварталі 2021 року

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Україні запровадять фіксований річний тариф на газ. Його можуть запустити у другому кварталі 2021 року

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Кабінеті міністрів анонсували запуск річного тарифу на постачання газу, який може зʼявитися в Україні вже у другому кварталі 2021 року.

Про це повідомляється на Урядовому порталі за результатами наради прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком, головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) Валерієм Тарасюком та головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим.

«Відкриття ринку газу в Україні стало важливим і потрібним кроком, що за рахунок конкуренції має демонополізувати галузь та дати можливість людям обирати найкращого і найвигіднішого для себе постачальника. Наступним кроком має стати річний продукт на газ, аби люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік та могли прогнозувати свої витрати», — заявив Шмигаль.

За його словами, річний тариф використовують усі розвинені світові держави.

Шмигаль наголосив, що українці не повинні щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу.

Окрім цього, прем’єр доручив голові НКРЕКП провести нараду з представниками теплокомуненерго для обговорення механізмів запуску річного продукту.

  • Кабінет міністрів вирішив на період карантину або до кінця опалювального сезону ввести державне регулювання тарифів на газ. Вартість кубометра газу становитиме 6,99 гривні.
  • Також Кабмін вніс електроенергію слідом за природним газом до переліку соціально значущих товарів, вартість яких регулює держава.