Активісти «Справи громад» спростували звинувачення радника голови ОП Подоляка в організації вандалізму на Банковій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Громадська організація «Справа громад» спростовує звинувачення радника глави Офісу президента Михайла Подоляка в організації погрому на Банковій під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Напередодні, 21 березня, Подоляк написав у своєму Facebook, що вандалізм щодо будівлі ОП організував колишній президент Петро Порошенко руками близьких до «Євросолідарності» організацій «Рух опору капітуляції», «Вільні люди», «Демократична сокира» і «Справа громад».

СГ Подоляку відповіла досить жорстко. «Будь-які спроби навісити на нас чужі справи ми сприймаємо дуже просто — у когось на Банковій параноя. Нагадаємо, що цей медичний діагноз передбачає ідеї рівня «маячення» і, як наслідок, негативні емоції щодо оточуючих: образи, ворожість, патологічні ревнощі. Крім того, параноя — це манія величі і нездатність сприймати критику та адекватно оцінювати себе», — сказано в заяві.

У СГ зазначили, що народний гнів не потребує організації, коли йдеться про «тупість» влади. «А щодо минулої суботи, то ми не були серед організаторів — чого не було, того не було», — заявили в організації.

«Разом із тим, пане Подоляк, нас не здивувало, як швидко ОПа нарахувала 2 мільйони гривень за чистку фасаду Банкової — хист пиляти бабло на рівному місті «слуги» вивели на рівень безумовних рефлексів. Чого ж дивуватися, якщо Зеленський спершу перетворив в ОПу президентське крісло, то потім і вся країна опинилася в ОПі. Коли ГО «Справа громад» буде організовувати якісь акції, ми повідомимо про це в установленому законом порядку», — додали в СГ.

  • Увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, а також намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло дверей центрального входу.
  • Заступник глави МВС Антон Геращенко назвав такі дії «провокацією», а «зацікавленим» у цьому — лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. У політика назвали ці звинувачення «параноєю» і очікують від Геращенка вибачення та спростування.
  • В Офісі президента підрахували збитки через пошкодження будівлі — їх оцінюють в 2 мільйони гривень і зазначають, що сума ще може зрости.
  • Один з організаторів акції Сергій Філімонов розповів, що на захід готувався перфоманс, але бити вікна ніхто не планував. При цьому деякі активісти заявили, що 2 млн — це забагато. Вони стверджують, що на прибирання та заміну скла потрібно не більше ніж 100 тисяч грн.