Міністр Степанов оголосив про початок другого етапу вакцинації. Щодня щеплення отримують понад 10 тисяч людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Україна переходить на другий етап вакцинації населення від коронавірусу.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді.

«Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів», — пояснив Степанов.

За його словами, попри фейки та дезінформацію українці продовжують записуватися на вакцинацію. Він зазначив, що у листі очікування перебувають понад 290 тисяч людей.

Загалом в Україні першу дозу вакцини вже отримали 92 714 людей. За минулу добу, 18 березня, щеплення зробили майже 11 тисячам людей.

  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Covishield від Oxford-AstraZeneca. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити і через додаток «Дія».
  • Багато українців стають «жертвами» заяв політиків і різних теорій змов проти вакцинації, відмовляючись записуватися на щеплення. Препарат Covishield, яким зараз вакцинують українців, ідентичний препарату AstraZeneca, у чому запевняє і посол Великої Британії. Ефективність Covishield — 70,4%. Серйозних побічних ефектів вакцина не показала. Її використовують в Індії, Британії, ПАР, США та деяких інших країнах.