Садовий хоче «закрити» Львів — через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Садовий хоче «закрити» Львів — через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус

«Бабель»

Мер Львова Андрій Садовий заявив про наміри ввести жорсткіші карантинні обмеження у місті через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус. Тільки за минулу добу у Львові виявили понад 600 нових хворих, що є рекордною кількості за весь час пандемії у місті.

Про це Садовий повідомив на брифінгу після засідання міської комісії ТЕБ і НС, передає Укрінформ.

«У сьогоднішній ситуації ми стоїмо взагалі перед питанням, щоб закрити місто. І кафе, і ресторани — все, якщо динаміка не буде сповільнюватися», — наголосив Садовий.

Він зазначив, що Львів робить кроки, аби уникнути жорсткого локдауну та переходу в «червону» зону карантину. Зокрема, учнів 5—11 класів вже перевели на дистанційне навчання, а також заборонили проведення спортивних змагань у приміщеннях та масові бенкети.

Мерія також запланувала розгорнути додаткові 366 ліжко-місць для хворих у пʼяти медзакладах. Тимчасові шпиталі планують облаштувати до початку квітня.

Зазначимо, глава Міністерства охорони здоровʼя Максим Степанов закликав місцеву владу на свій розсуд вводити карантинні обмеження, не чекаючи вказівок згори. У приклад міністр поставив Садового, який дослухався до його поради й перевів школярів на дистанційне навчання.