Глава МОЗ радить владі в регіонах вводити карантинні обмеження, не чекаючи вказівок згори. Як приклад навів Садового

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав представників органів місцевої влади на свій розсуд вводити карантинні обмеження через поширення коронавірусу, не чекаючи вказівок згори.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє пресслужба відомства.

«Не все залежить виключно від МОЗ. Хочу звернутися до місцевих органів влади — мерів районних міст, голів обласних центрів, голів територіальних громад. […] Не чекайте вказівок згори чи розпоряджень, вживайте контрзаходів на місцях, контролюйте дотримання карантинних обмежень і рекомендацій МОЗ. Запроваджуйте превентивні заходи», — закликав Степанов.

Міністр поставив як приклад мера Львова Андрія Садового, який дослухався до його поради й, не чекаючи оголошення «червоної» зони в області, перевів місцевих школярів на дистанційне навчання.

«У п’ятницю [12 березня] я перебував у Львівській області, там теж достатньо напружена ситуація, ми проводили нараду, і Садовий вирішив перевести учнів 5—11 класів на дистанційну форму навчання, щоб зменшити мобільність населення. Щоб категорія громадян, які є вчителями, менше спілкувалися, не виходили на роботу. Мені здається, що це достатньо зрозуміле та грамотне рішення», — додав Степанов.