«Може стати другим «Буковелем». Кличко просить уряд посилити карантин у «помаранчевій» зоні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Може стати другим «Буковелем». Кличко просить уряд посилити карантин у «помаранчевій» зоні

Юлія Вебер / «Бабель»

Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд розширити перелік протиепідемічних заходів, що діють у «помаранчевій» зоні. Про це він заявив під час брифінгу.

«За останні півтора тижні кількість хворих та шпиталізованих збільшилась вдвічі. Динаміка розповсюдження хвороби — загрозлива. Київ звертається до уряду з проханням розширити перелік протиепідемічних заходів, що діють у «помаранчевій» зоні. Тобто, зробити те, що у виключній компетенції уряду. Також звертаюсь до МВС, МОЗ та Держпродспоживслужби, аби посилили контроль за дотриманням карантину», — заявив Кличко.

Окремо він зазначив, що на четвер, 18 березня, запланований великий футбольний матч, на який приїде багато глядачів — приблизно до 35 тисяч.

«У нинішній ситуації це може стати другим «Буковелем», — зазначив мер столиці.

Столична влада також вимагає, аби місцевим органам влади повернули повноваження посилювати карантин на своїх територіях. Зазначимо, що до цього міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав представників органів місцевої влади на свій розсуд вводити карантинні обмеження через поширення коронавірусу, не чекаючи вказівок згори.

«Хочу наголосити, що ситуація справді складна. Сьогодні в стаціонарах медзакладах столиці — понад 3 500 госпіталізованих пацієнтів. Хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71% людей – у тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії. З такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу, вже за кілька днів місць у лікарнях не буде», — заявив Кличко.

Окрім цього, у Києві через зростання кількості хворих на коронавірус весняні канікули для учнів 5—11 класів розпочнуться на два дні раніше — з четверга, 18 березня. Садочки та початкова школа поки працюватимуть в звичайному режимі.