Експерти ВООЗ у вівторок обговорять ситуацію з вакциною AstraZeneca

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Експерти ВООЗ у вівторок обговорять ситуацію з вакциною AstraZeneca

Wikipedia / Yann Forget

Експерти Всесвітньої організації охорони здоровʼя у вівторок, 16 березня, зустрінуться, щоб обговорити повʼязані з вакциною AstraZeneca побічні ефекти.

Про це пише Reuters.

«Консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин вивчає наявні дані, перебуває в тісному контакті з Європейським агентством з лікарських засобів й проведе зустріч завтра», — заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус на брифінгу в понеділок.

При цьому в понеділок представник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр спростував вплив вакцини AstraZeneca від коронавірусу на утворення тромбів у вакцинованих.

Низка європейських країн в останні дні висловили стурбованість через повідомлення про важкі побічні ефекти від вакцини, хоча Європейське агентство з лікарських засобів не виявило звʼязку між погіршенням стану щеплених і, власне, вакциною.

  • Про можливі побічні ефекти вакцини AstraZeneca першими повідомили Данія і Норвегія. Використання препарату також призупинили Франція, Німеччина, Ісландія, Італія, Австрія, Румунія, Болгарія, Таїланд, Ірландія і ПАР.
  • ВООЗ рекомендувала використовувати вакцину від AstraZeneca всім дорослим старше 18 років. В організації зазначають, що клінічні випробування вказують на ефективність вакцини, в тому числі й для людей у віці від 65 років.