Добкін розповів, де взяв гроші на виборчу кампанію у Харкові

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Виборча кампанія колишнього мера Харкова й ексочільника області Михайла Добкіна, який має намір балотуватися на позачергових виборах харківського міського голови, фінансується з прибутків Володимир-Волинської птахофабрики.

Про це він заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«Моя сімʼя багато років офіційно володіє акціями одного українського підприємства, яке побудоване з нуля [йдеться про Володимир-Волинську птахофабрику], йому років двадцять. Його будував мій батько, брат, свого часу я. Підприємство виросло, приносить добрі дивіденди», — розповів Добкін.

За словами політика, торік підприємство сплатило 250 мільйонів гривень податків у Волинській області, «не рахуючи тих, що з дивідендів».

Також Добкін запевнив, що прибутку птахофабрики вистачає і на виборчу кампанію, і на купівлю мотоциклів.

«Це білі гроші, з яких заплатили податки. Мені вистачає», — сказав він.

  • Михайло Добкін — колишній мер Харкова (обіймав цю посаду з березня 2006 до березня 2010 року), ексочільник Харківської області (із березня 2010 до березня 2014 року), екснардеп. На початку березня 2014 року прокуратура оголосила Добкіну підозру в «посяганні на територіальну цілісність України». Через пів року ГПУ закрила справу, не знайшовши доказів провини.
  • Раніше Добкін розповів, що його повідомлення влітку 2020 року про те, що він йде на вибори мера Києва, — це бажання «по-хорошому» потролити чинного мера Кличка.
  • 16 грудня 2020 року у берлінській клініці «Шаріте» помер мер Харкова Геннадій Кернес. Туди його доправили у вересні з коронавірусом і двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що у Кернеса відмовили обидві нирки.
  • 2 січня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради з проханням призначити позачергові вибори мера через смерть Кернеса. 3 березня парламент отримав усі необхідні документи для цього. Тепер нардепи мають 90 днів для того, аби ухвалити відповідне рішення.