Грузія отримала першу партію вакцин від коронавірусу — 43 тисячі доз AstraZeneca

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Грузія отримала першу партію вакцин від коронавірусу — 43 тисячі доз AstraZeneca

Matt Allworth / Flickr

Грузія отримала першу партію вакцин від коронавірусу. У рамках ініціативи COVAX в країну привезли 43,2 тисячі доз препарату від AstraZeneca.

Про це пише «Ехо Кавказу».

Ці дози вакцин були виготовлені на заводі у Південній Кореї. Наступна поставка очікується у квітні. Саму ж вакцинацію у Грузії планують розпочати з 15 березня.

«Наступна поставка — 86,4 тисячі доз — відбудеться в квітні, а рекомендований інтервал між інʼєкціями становить від 8 до 12 тижнів», — йдеться в заяві представництва ЮНІСЕФ у Грузії.

Протягом вихідних Грузія планує розподілити вакцину по регіонах. Згідно з національним планом на першому етапі вакцинуватимуть медиків.

  • Грузія у березні 2020 року на тлі пандемії закрила кордони для іноземців, за винятком особливих випадків, і повністю припинила авіасполучення. Грузинський уряд кілька разів переносив дату відновлення регулярного міжнародного авіасполучення. Востаннє цю заборону продовжили до 31 січня 2021 року.
  • 1 лютого Грузія почала поступово поновлювати повітряне сполучення. Тоді послаблення торкнулося туристів з Ізраїлю, країн Перської затоки і Європейського Союзу. З 1 лютого у країну також можуть вʼїхати всі іноземці, які пройшли повний курс вакцинації (отримали дві дози) від COVID-19 будь-якою вакциною.
  • 28 січня 2021 року МОЗ Грузії повідомив, що з лютого запроваджується карантин вихідного дня — у Тбілісі, Батумі, Горі, Телаві, Поті та Зугдіді. Щосуботи та щонеділі (або в інші два дні) там не працюватимуть громадський транспорт, кафе, ресторани, магазини і ринки. Його скасують, коли покращиться ситуація із коронавірусом.