Грузія з 1 лютого відновлює регулярне авіасполучення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Грузія з 1 лютого відновлює регулярне авіасполучення

Denis Arslanbekov / Unsplash

У Грузії з 1 лютого повністю скасовують обмеження на міжнародне регулярне авіасполучення. Про це заявили в Міністерстві економіки країни, повідомляють «Новости Грузия».

«Це означає, що всі авіакомпанії, які працюють у Грузії, а також нові авіакомпанії, що хочуть увійти на грузинський ринок, зможуть спланувати регулярні польоти та виконувати їх з певною частотою», — пояснила глава відомства Натія Турнава.

За її словами, зараз обговорюють, як полегшити режим вʼїзду для іноземних туристів.

«Ми враховуємо той факт, що у світі поступово набирає темп вакцинація, зокрема в найбільш привабливих для нас з точки зору туризму країнах, таких як Ізраїль, країни Перської затоки і, звичайно ж, ЄС. Ми розраховуємо, що в найближчий період, протягом весняного сезону, ми зможемо безпечно приймати більше туристів», — резюмувала Турнава.

Громадяни яких саме країн зможуть знову вʼїжджати в країну — у міністерстві не повідомили.

  • Грузія у березні 2020 року на тлі пандемії закрила кордони для іноземців, за винятком особливих випадків, і повністю припинила авіасполучення. Грузинський уряд кілька разів переносив дату відновлення регулярного міжнародного авіасполучення. Востаннє цю заборону продовжили до 31 січня 2021 року.
  • Водночас обмеження на регулярне авіасполучення не поширювалося на прямі міжнародні рейси з двох аеропортів країни в кілька іноземних міст, зокрема у Мюнхен, Париж, Ригу та Варшаву.