Грузія запровадить карантин вихідного дня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Грузія запровадить карантин вихідного дня

З лютого у Грузії запровадять карантин вихідного дня.

Про це пише «Грузия Онлайн».

Подібний режим введуть у Тбілісі, Батумі, Горі, Телаві, Поті та Зугдіді. Щосуботи та щонеділі там не працюватимуть громадський транспорт, кафе, ресторани, магазини і ринки.

Міністр охорони здоровʼя Грузії Катерина Тікарадзе пояснила, що для стабілізації епідемічної ситуації важливо, щоб два дні на тиждень мобільність людей була низькою. За її словами, з урахуванням практики різних країн ухвалили рішення задіяти обмеження протягом двох днів на тиждень. При цьому це необовʼязково мають бути субота і неділя.

«Ми будемо стежити за ситуацією в масштабах країни і, можливо, повернемося до цього питання, щоб вирішити, чи будуть «закритими» днями субота і неділя або будь-який інший день тижня», — пояснила Тікарадзе.

З 1 лютого у Грузії скасують низку обмежень, що діяли з 28 жовтня, — запрацюють усі заклади, а не тільки продуктові магазини та торгові центри. Також Грузія вирішила відновити регулярні авіарейси, які були зупинені в березні 2020 року.

  • Карантин вихідного дня діяв в Україні з 14 листопада до 30 листопада 2020 року. Він забороняв приймати відвідувачів установам культури (кінотеатри, музеї, бібліотеки, будинки культури і художні організації), а також роботу ТРЦ, розважальних закладів, спортзалів і фітнес-центрів. Після нього Україна повернулася до адаптивного карантину.