Разумков пояснив, чому не голосував за санкції проти Козака і його каналів: Якщо пов’язані з тероризмом, повинні бути оголошені підозри

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Разумков пояснив, чому не голосував за санкції проти Козака і його каналів: Якщо пов’язані з тероризмом, повинні бути оголошені підозри

УНІАН / Кузьмін Олександр

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков пояснив, що утримався від голосування за введення санкцій проти нардепа ОПзЖ Тараса Козака і його телеканалів через те, що не було представлено додаткової інформації про фінансування тероризму.

Про це він сказав в інтерв’ю «РБК-Україна».

Разумков також зазначив, що перше засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому ухвалювали рішення про санкції, було без засідання як такого.

«Це один з форматів — так зване письмове опитування. У пакеті документів був проєкт рішення, списки осіб, щодо яких це все вводиться, і та постанова Верховної Ради, яку було проголосовано ще у 2018 році. Додаткової інформації не було. Ні позиції СБУ, ні позиції інших учасників процесу я, на жаль, не знаю», — заявив Разумков.

Він додав, що якщо говорити про те, що хтось підозрюється у тероризмі, то згідно із законом повинні бути підозри і затримання.

«Ну, вибачте, коли у нас по вулицях ходять терористи, ми не можемо на них просто дивитися. Поки я не бачив додаткових рухів, і я зараз не про персоналії, я про підходи. Тому що персоналії можуть змінюватися, але головне, щоб не змінювався підхід», — підкреслив Разумков.

Зазначимо, після введених санкцій ЗМІ писали, що санкції проти Козака були запроваджені через зв’язки з фінансуванням «Л/ДНР». За даними спецслужб, кошти, отримані за поставки вугілля з окупованого Донбасу, витрачалися і на фінансування телеканалів. 2 лютого СБУ порушила кримінальну справу за статтею про «фінансування тероризму», а поставками вугілля займається «Торговий дом «Донские угли», який провадить свою діяльність на окупованому Донбасі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» також заявив, що санкції можуть бути повʼязані з поставками палива на окуповані території Донбасу.