Зеленський обіцяє домогтися довічного бану в YouTube для каналів, які поширюють брехню

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявляє, що влада працює над тим, щоб YouTube назавжди заблокувала канали, де поширюється дезінформація про життя в Україні.

Про це він сказав на форумі «Україна 30», його цитати наводить «Українська правда».

«Не менш небезпечно є те, що інформаційно нашу країну атакують не лише ззовні, але й зсередини […] Це штучно створенні лідери думки, яким з Іспанії [ймовірно, президент натякнув на блогера Анатолія Шарія, який мешкає в цій країні] краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикривають свободою слова диверсії за інструкціями агресора. Ми зробили і продовжуємо працювати, аби на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну випробувальну таблицю, а в інтернеті, зокрема на YouTube вони отримали пожиттєвий бан», — наголосив Зеленський.

Президент наголосив, що подальші завдання для держави та суспільства — усвідомити всі загрози для інформаційної безпеки та знайти шляхи їм протидіяти.

Зазначимо, на форумі Зеленський також анонсував початок роботи Центру протидії дезінформації та виступив за запровадження у школах уроків медіаграмотності.