Шуфрич заявив, що два комітети Ради розглянуть блокування нового каналу журналістів «112 Україна», NewsOne і ZIK

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шуфрич заявив, що два комітети Ради розглянуть блокування нового каналу журналістів «112 Україна», NewsOne і ZIK

Синиця Олександр / УНІАН

Два комітети Верховної Ради розглянуть питання блокування телеканалу «Перший незалежний», який очолив представник медіагрупи нардепа «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака Павло Єгоричев.

Про це заявив нардеп ОПзЖ, голова комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич з трибуни парламенту.

«Я хочу подякувати керівникам фракцій і особисто голові Ради за нараду, яка відбулася з приводу припиненння мовлення телеканалу «Перший незалежний». Прийнято рішення в двох комітетах розглянути питання законності дій Служби безпеки», — повідомив Шуфрич.

Він зазначив, що у разі, якщо не буде достатньо рівнів комітетів для реагування на блокування, то це питання повернуть на розгляд голів фракцій.

Нагадаємо, 24 лютого співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Його журналісти висловили різкий протест і заявили, що канал куплено незаконно. «Перший незалежний» пропрацював лише годину з оновленим штатом — супутники та провайдери припинили його мовлення.

Керівником «Першого незалежного», як свідчать дані держреєстру, став Павло Єгоричев — директор «Новий формат ТВ» та голова у «ТВ Вибір», що входять до медіагрупи Тараса Козака.