СБУ: Санкції проти мережі «Спортмастер» ввели через роботу в окупованому Криму

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
СБУ: Санкції проти мережі «Спортмастер» ввели через роботу в окупованому Криму

Facebook / Sportmaster

У Службі безпеки заявили, що Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції проти мережі магазинів «Спортмастер» через її роботу в окупованому Криму.

Про це агентству Інтерфакс розповіли в СБУ.

«Санкції щодо сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd [засновник мережі «Спортмастер»] введені на підставі інформації про роботу мережі у Криму. Запровадженню санкцій передував лист СБУ на адресу МЗС України, спрямований ще влітку минулого року, про протиправність такої діяльності на тимчасово окупованих територіях», — пояснили там.

МЗС неодноразово зверталося до Сінгапуру з відповідними нотами, однак там жодним чином не відреагували на діяльність їхньої компанії в окупованому Криму.

  • Нагадаємо, 19 лютого Україна ввела санкції проти компанії, яка володіє мережею «Спортмастер», — Sportmaster Operations Pte. Ltd, що розташована в Сінгапурі. Мережа магазинів цієї компанії також представлена в Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї та Польщі.
  • У держреєстрі бенефіціарами «Спортмастер-Україна» з частками 30,79% зазначені брати Микола і Володимир Фартушняки, таку саму частку контролює їхній партнер Олександр Михальський. У держреєстрі в усіх зазначене громадянство Мальти й адреса проживання у Швейцарії.
  • У компанії внесення до санкційного списку називають «неаргументованим» і «безпідставним». На думку керівництва, наразі «немає приводів і підстав» обмежувати діяльність компанії, тому «Спортмастер» продовжує працювати.