Україна запровадила санкції проти компанії-власника мережі «Спортмастер»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна запровадила санкції проти компанії-власника мережі «Спортмастер»

Фото з сайту oceanplaza.com.ua

Україна запровадила санкції проти компанії, яка володіє мережею магазинів спортивних товарів «Спортмастер».

Про це йдеться в указі президента, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки щодо обмежень.

Санкції запроваджуються проти компанії Sportmaster Operations Pte, яка розташована в Сінгапурі. Ця компанія володіє однойменною мережею магазинів спортивних товарів в Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї, Польщі та Україні.

В Україні зареєстрована її дочірня компанія — «Спортмастер Україна». Згідно з інформацією порталу YouControl, 99% акцій української компанії належать саме Sportmaster Operations Pte. В Україні діє близько 30 магазинів цієї мережі в 15 містах.

Згідно з указом президента запроваджується повна заборона на здійснення торговельних операцій, заборона на транзит ресурсів, польотів та перевезень територією України, заборона на виведення капіталів за межі України, а також заборона ввезення продукції Sportmaster Operations Pte безпосередньо компанією або із залученням представників інших держав.

  • Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке запроваджує санкції проти голови політради «Опозиційної платформи — За життя», нардепа Віктора Медведчука.
  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинилися 19 компаній.