Магазини мережі «Спортмастер» продовжують працювати, попри санкції. Компанія називає рішення РНБО «безпідставним»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Магазини мережі «Спортмастер» продовжують працювати, попри санкції. Компанія називає рішення РНБО «безпідставним»

Фото з сайту oceanplaza.com.ua

Магазини мережі спортивних товарів «Спортмастер» продовжують працювати в Україні, попри введені санкції проти компанії-власника. Про це заявили в керівництві мережі, цитати наводить Інтерфакс-Україна.

Внесення до санкційного списку в компанії називають «неаргументованим» і «безпідставним».

«Прецедент щодо включення до санкційного списку викликає багато запитань, відповіді на які поки що не можуть дати навіть провідні юристи України», — заявили в мережі.

На думку керівництва, на сьогодні «немає приводів і підстав» обмежувати діяльність компанії, тому «Спортмастер» продовжує працювати. Там додали, що одним із пріоритетів компанії є збереження робочих місць співробітників — а це близько 1,5 тисячі людей. За 25 років існування мережі відкрили понад 150 магазинів.

Нагадаємо, 19 лютого Україна ввела санкції проти компанії, яка володіє мережею «Спортмастер», — Sportmaster Operations Pte. Ltd, що розташована в Сінгапурі. Мережа магазинів цієї компанії також представлена в Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї та Польщі.

У держреєстрі бенефіціарами «Спортмастер-Україна» з частками 30,79% зазначені брати Микола та Володимир Фартушняки, ще таку саму частку контролює їхній партнер Олександр Михальський. У держреєстрі в усіх зазначене громадянство Мальти й адреса проживання у Швейцарії.

  • Рада нацбезпеки і оборони 19 лютого ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинилися 19 компаній.