Зеленський анонсував початок роботи Центру протидії дезінформації та хоче запровадити у школах уроки медіаграмотності

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні «найближчим часом» розпочне роботу Центр протидії дезінформації, створення якого було анонсовано раніше.

Про це глава держави сказав, виступаючи на форумі «Україна 30», його цитати наводить Інтерфакс-Україна.

«В ООН я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації, найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді в усьому світі», — наголосив Зеленський.

Разом з тим, президент підкреслив, що українці повинні розуміти, що жоден такий центр «не впорається самотужки проти багатомільярдного бюджету, зокрема Кремля». Тому він виступає за запровадження в українських школах уроків медіаграмотності.

«А ті, хто давно закінчив школу, — це наші дідусі й бабусі — ми маємо навчити їх, що таке інформаційна гігієна, що таке фейк і що таке пропаганда», — додав він.

  • У лютому в Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що працюють над запуском Центру протидії дезінформації та набирають команду. Тоді анонсували, що Центр може почати свою роботу вже у березні.